Emma Munneke

NIJKERK Kleurrijke schilderijen van de Amersfoortse kunstenares Emma Munneke zijn tot na Pasen te bezichtigen in het kerkgebouw van hervormde gemeente De Fontein in Nijkerk aan de rand van Corlaer. De Bijbel vormt een belangrijke inspiratiebron voor haar abstracte werk.

In de hal van het moderne kerkgebouw, bekend vanwege het witte kruis op het dak, is een expositie ingericht met achttien schilderijen van Munneke. Zij volgde, toen haar gezin het toeliet, diverse cursussen aquarelleren in Amersfoort. Later volgde ze schilder- en tekenlessen bij Noor van Os in Zeist en schilderen bij Marjan Nagtegaal in Bilthoven.

Het heeft Munnekes voorkeur om met kleuren haar gevoelens weer te geven in aquarel, gemengde technieken en acryl. 'Ik gebruik vaak heldere kleuren. Een en ander leidt vaak tot abstract werk.'

fontein