Ik heb geen dokter nodig?

Of ik hem de hand mag schudden. Dat mag, ook de linkerhand. Hij geeft mij een krachtige handdruk en grijnst van oor tot oor. ‘Ja, dat liet ik vanmorgen wel uit mijn hoofd. Mijn vingers waren gebroken. Ik werk in de bouw en ik had hierdoor een gedwongen time out, zeg maar. Maar mijn hand is helemaal genezen. Het is een wonder. Ik ben pas een half jaar geleden tot geloof gekomen en wat is er veel veranderd in mijn leven! En vandaag ben ik extra gezegend. Wat hebben we een machtig God! ‘Dus je kan morgen weer aan de bak? Weg met je rust…’ ‘Ha! Ja, maar dat is juist goed. Ik ga eerst even naar de dokter. Dan kan hij het wonder ook zien! En dan zal ik met plezier weer aan het werk gaan. Daar zullen ze ook opkijken. Dan kan ik meteen van die geweldige Dokter getuigen!’

Deze man is niet de enige die van een machtig God getuigt op het plein. De hele middag waren medewerkers van de Kings Coach, mensen uit verschillende kerken en uit de Huiskamer aanwezig om voorbijgangers uit te nodigen eens binnen in de bus te kijken. Daar werd op een bijzondere manier het evangelie uitgelegd. Twee vrouwen werden hierdoor zo aangeraakt dat ze Jezus wilden volgen. We waren er stil van. En nu is het avond en staat het hele plein vol mensen die luisteren naar de boodschap van Joop Gotmer. Hij vulde zijn leven met vechten, drank en drugs en werd ook crimineel. Maar God greep in, genas hem geestelijk en lichamelijk en leidde hem naar het Licht! Nu is hij een stralende en aansprekende getuige van Hem! De mensen zijn diep onder de indruk. Ook op de terrassen is het stil geworden. Een man loopt vloekend en tierend weg. Hij dacht rustig een biertje te kunnen drinken. Een andere man is aangenaam verrast door deze woorden van genezing. Het Woord van God roept reactie op, hoe dan ook. Wat deed het jou?’ vraag ik aan een gast van de Huiskamer. Hij haalt zijn schouders op. Die Joop heeft mooi praten. Natuurlijk is hij blij dat God hem vergeven heeft. Als je zo ziek en slecht bent. Fijn voor hem. Maar je kent hem niet echt hè? Wie weet wat hij nog allemaal uitspookt.. Dat gaat wel erg gemakkelijk..’ ‘We hebben toch allemaal genezing nodig? Gelukkig stuurt God ons nooit weg!’ ’Nee, ik heb geen dokter nodig. Ik weet best hoe het allemaal werkt. Ik ga elke zondag naar de kerk. Dat moet genoeg zijn.’ Hij draait zich om en loopt langzaam weg van het licht, de duisternis in.