Week van gebed 2018

Nijkerk  - Het thema van de landelijke Week van Gebed is in 2018 Recht door Zee, naar aanleiding van Exodus 15:1-21. Dit jaar voorbereid door broeders en zusters uit Haïti, die als geen ander weten wat het beëindigen van slavernij betekent. God brengt vrijheid.

In het lied van Mozes uit Exodus 15 wordt gezongen over de kracht van Gods rechterhand. Het volk van Israël zag hoe Gods hand in actie kwam en hen recht door de zee leidde. Een onvoorstelbaar wonder. God bevrijdde Israël uit hun slavernij, Hij schakelde de vijand uit.

De Week van Gebed begint op zondag 21 januari in de Huiskamer en wordt daar ook afgesloten.

De huiskamer nijkerk

'Op 8 januari hebben we met de predikanten van onze stad gebeden voor deze komende gebedsweek. Misschien wel dé gelegenheid om als gezamenlijke kerken bij elkaar te 'buurten' in gebed', aldus Stef de Jong, initiatiefnemer en organisator. 'Bij het samen bidden, het komen tot de troon van God, ligt bijzondere kracht. De wereld, ons land en onze stad hebben dat meer dan ooit nodig. In de gezamenlijk bidstonden van de afgelopen 14 jaar was het voor mij persoonlijk verrassend om de passie en bewogenheid van de bidders uit andere kerkelijke achtergrond te mogen ervaren'.

Stef de Jong: 'De Week van Gebed van 2018 is een historisch moment voor onze stad. In alle kerkelijke gemeenten zijn gebedsgroepen te vinden. Maar het is voor het eerst dat we samen de Week van Gebed dragen. Met de coördinatoren uit de verschillende kerken hebben we kunnen delen dat er meerdere vormen van gebed mogelijk zijn. Er zal daarom volop ruimte zijn voor de deelnemers om hun gebeden vorm te geven. We willen hiermee mensen aanmoedigen om op wat voor manier dan ook deel te nemen aan deze bijzondere gebedsweek'.

Elke dag heeft een eigen gebedsthema:

1. Heb de vreemdeling lief

2. Als een geliefd mens

3. Eer God met het lichaam

4. Hoop en herstel

5. De armen roepen

6. Zie ook het belang van anderen

7. Gezin en kerk als familie

8. De verstrooiden verzameld

Hieronder data, tijden en adressen van de gebedsavonden

datum

Zondag    28 januari