Stad Nijkerk

De stad Nijkerk is het plaatselijke nieuwsblad in de gemeente Nijkerk.

In de Stad Nijkerk wordt regelmatig de pagina Geloven in Nijkerk gepubliceerd,

Deze pagina komt in samenwerking met de Nijkerkse Kerken tot stand.

De stad Nijkerk wordt wekelijks gratis huis aan huis verspreid.

De Stad Nijkerk onderscheidt zich van andere kranten door meer kwalitatief hoogwaardige artikelen op te nemen.

Custom Search

Interview met Magda de Graaf

ziekenhuis aruba

Nijkerk - Magda is een gemeentelid van de GKV Nijkerk dat tijdelijk op Aruba woont. Ze heeft geneeskunde gestudeerd aan de VU in Amsterdam, is hiervoor begin 2014 afgestudeerd en is sinds afgelopen juni begonnen als zaalarts in het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal op Aruba. Magda wilde graag leren opereren. 'Tijdens mijn laatste co-schap heb ik een combinatie van SEH (Spoed Eisende Hulp) en pathologie gedaan'.

door Maria Stoorvogel

'Het ziekenhuis hier is niet erg groot. Het bevat ongeveer 200 bedden. Het is bestemd voor de Arubaanse bevolking, alhoewel er soms ook patiënten overkomen vanuit Bonaire en wij ook vaak patiënten moeten doorsturen naar Curaçao, dan wel Colombia, omdat wij niet de nodige middelen ter beschikking hebben. Verder zie je veel toeristen, met name Amerikanen, dus je patiëntengroep is een mengelmoes van veel verschillende nationaliteiten'.

Lees meer: Interview met Magda de Graaf

Afscheid Ds J H van Daalen

Na vele jaren aan de Hervormde Gemeente van Nijkerk verbonden te zijn gaat Ds. J.H. van Daalen  met emeritaat op zondag 13 januari 2013 in een speciale kerkdienst. U wordt allen hartelijk uitgenodigd deze bijzondere dienst bij te wonen om 15:00 uur in de Grote kerk van Nijkerk.

nijkerk grote kerk toren gelderland mooiste nederland

Afscheidsdienst Ds J H Van Daalen

In een dienst in de Grote Kerk heeft Ds Van Daalen op zondag 13 januari afscheid genomen van de Hervormde Gemeente van Nijkerk. Dominee Van Daalen werd toegesproken door burgemeester Renkema, Ds Van de Streek, Ds Voets, de heer Bax en de heer Hop namens wijkgemeente 3. Wijkgemeente 3 is de wijk van Ds Van Daalen. De tekst van de predking was Filippenzen 1:21 "Want het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst". Ds Van Daalen heeft de volgende gemeenten gediend: Polsbroek en Vlist, Oud Alblas, Ede en Nijkerk. Aan het einde van de dienst werd psalm 68:10 gezongen "Geloofd zij God met diepst ontzag".

grote kerk nijkerk toren

Marriage Course - diner voor twee en echt tijd voor elkaar

“Er stond een gezellig tafeltje gedekt voor mijn vrouw en mij. Echt tijd voor elkaar, zonder afleiding van kinderen en telefoons”, aldus een oud-deelnemer van de Marriage Course. Hij wenste dat hij de cursus al jaren eerder had gevolgd. “Dan zou de diepte, die we nu in onze relatie hebben, al eerder bereikt zijn.”

Bij de Marriage Course dineer je zeven maandagavonden met je partner. Samen een leuk avondje-uit, waar je je levenlang wat aan hebt. Je kunt de Marriage Course zien als een soort APK voor je relatie. Welke onderdelen lopen soepel en waar is misschien wat onderhoud of zelfs vernieuwing bij nodig? Na deze zeven avonden heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

marriage course nijkerk

Lees meer: Marriage Course - diner voor twee en echt tijd voor elkaar