Alpha cursus

In Januari 2015 gaan we weer beginnen met de Alpha cursus. Vanaf eind januari starten we weer met wekelijkse bijeenkomsten waar we praten over ons geloof. We hopen op veel deelnemers die op zoek zijn naar antwoorden en meer willen weten over het christelijk geloof.

Ken je zulke mensen? Ben je zelf op zoek? Meld je dan aan!

We komen elke woensdag- of donderdagavond (van 19.00 tot 22.00) bij elkaar. Nadat we dan gezamenlijk gegeten hebben (lees ook onderstaande oproep even alstublieft), is er een inleiding over een bepaald onderwerp.

alpha meer foto

Daarna praten we dan in groepjes van 5 à 6 man/vrouw verder over dat onderwerp. In totaal zijn er 15 onderwerpen, waaronder “Wie is Jezus?”, “Bidden: waarom en hoe?”, “Hoe leidt God ons?” en “Wie is de Heilige Geest?”.

Elke avond wordt er één onderwerp besproken en vaak wordt er daarna of in de tussenliggende tijd tussen avonden over de onderwerpen doorgesproken. Dat kan met de teamleiding zijn, maar ook onder de cursisten onderling. Er gebeuren vaak mooie dingen tijdens een Alpha-cursus!

De cursus is voor iedereen die zich afvraagt ‘Is er meer?’. Dat kunnen dus mensen zijn die nog nooit met het christelijk geloof te maken hebben gehad, of mensen die ‘vroeger’ er wel eens van hebben gehoord en nu meer willen weten, of mensen uit de kerk (misschien doet je buurman of buurvrouw ook wel mee…).

Iedereen is welkom! Een van de belangrijkste dingen van de Alpha-cursus is dat iedereen alles mag vragen en dat iedereen zich geborgen en veilig voelt om dat ook te doen. We zijn allemaal leerlingen van Jezus en samen willen we meer leren en meer weten en beter begrijpen wat we nou eigenlijk geloven en hoe we dat kunnen doen. De Alpha staat voor samen eten, samen zijn, samen luisteren en samen leren over Jezus. Wie was Hij , wat deed Hij en wat doet Hij nu nog voor ons. In de volgende uitgave zullen we specifiek aangeven op welke dag (waarschijnlijk woensdag of donderdag) we de cursus gaan geven en waar, hoe laat en andere details. Voor nu willen we alleen melden dat we in ieder geval weer gaan starten met de cursus en willen we je oproepen om dit ook met anderen te delen.

Zijn er mensen die zich op willen geven dan kan dat bij Anno Kleinlugtenbeld of Friso Berghuis. Wil je eerst meer weten of heb je nu al vragen? Schroom dan niet en bel of mail met Friso of Anno. ( A.D.Kleinlugtenbeld@kpnmail.nlof friso@familieberghuis.nl) Als je wil helpen door een keer te koken of door gastvrouw te zijn op één van de avonden, lees dan vooral onderstaande ook even!