Marriage Course - diner voor twee en echt tijd voor elkaar

“Er stond een gezellig tafeltje gedekt voor mijn vrouw en mij. Echt tijd voor elkaar, zonder afleiding van kinderen en telefoons”, aldus een oud-deelnemer van de Marriage Course. Hij wenste dat hij de cursus al jaren eerder had gevolgd. “Dan zou de diepte, die we nu in onze relatie hebben, al eerder bereikt zijn.”

Bij de Marriage Course dineer je zeven maandagavonden met je partner. Samen een leuk avondje-uit, waar je je levenlang wat aan hebt. Je kunt de Marriage Course zien als een soort APK voor je relatie. Welke onderdelen lopen soepel en waar is misschien wat onderhoud of zelfs vernieuwing bij nodig? Na deze zeven avonden heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

marriage course nijkerk

Waarom is de Marriage Course zo’n aanrader? Iedere relatie is anders, maar ze hebben allemaal gemeen dat je er aan moet werken. Bij de Marriage Course neem je samen je relatie onder de loep. Soms zet je alleen de puntjes op de i, soms ontdek je dat er veel verbetering valt te halen. “Het is bedoeld om je relatie te verrijken. Je leert elkaar nog beter kennen. En je leert elkaars taal verstaan. Vooral als je al wat langer bent getrouwd, denk je dat je de ander al door en door kent. Maar er valt meer te ontdekken.”

Hoe ziet een avond eruit? Iedere avond begint om half zeven met een diner voor twee. Alle stellen hebben een eigen tafeltje waar ze van het diner kunnen genieten. Voor veel stellen is dat bijzonder. Vooral als je thuis kinderen hebt, is het heerlijk om samen rustig te kunnen eten en de dag door te spreken. Na de maaltijd zijn er een plenaire presentaties en doe je samen korte, leuke opdrachten. Iedere avond komt een ander onderwerp aan bod, bijvoorbeeld wat is de basis van jullie relatie, hoe is jullie communicatie, wat is de invloed van familie op jullie relatie en hoe ga je om met conflicten. Essentiële, relevante onderwerpen die je alleen met je partner bespreekt. Eerdere stellen gaven aan dat ze nieuwe kanten van elkaar leerden kennen en meer tijd voor elkaar gingen vrijmaken: “We waren 3,5 jaar getrouwd. Hoewel we geen problemen hadden wilden we ons huwelijk sterker maken. De cursus hielp ons om te praten over onderwerpen die eerder niet zo gauw aan de orde kwamen.” De cursus is voor ieder stel dat wil samenwerken en de relatie verdiepen. Jong, oud, getrouwd of samenwonend.

Meer informatie? Kijk op www.marriagecourse.gk-nijkerk.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan ook naar Henk en Marieke Hortensius: 033-4450795.