Handen uit de mouwen in India

NIJKERK - Nijkerk viert dit jaar dat het 600 jaar stadsrechten heeft. Natuurlijk is dat een reden voor feestelijke activiteiten in de stad. Veel van deze activiteiten zijn gericht op de inwoners van onze mooie stad. Het is echter ook een geweldige kans om te laten zien dat we niet alleen rechten hebben verworven maar ons ook van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid bewust zijn. We kunnen het ook tot een feest maken voor mensen die het een stuk minder goed hebben getroffen. Daarom is er hulp nodig voor een bouwreis naar India.

bouwreis india

Van 5 tot 12 oktober gaat een team bestaande uit enthousiaste doeners vanuit Nijkerk een bouwreis maken naar Pondicherry in India via Habitat for Humanity. De bedoeling is dat Nijkerk als geheel een steentje bijdraagt aan de huisvesting van mensen die nu nog in een krot wonen. Het plan is om met een team van minimaal twaalf, maar liefst veel meer, bouwreizigers de handen uit de mouwen te steken en zo schouder aan schouder met lokale vaklui en de toekomstige bewoners een aantal huizen te bouwen. Door de eenvoudige en vooral handmatige bouwtechnieken in deze projecten is een dergelijke bouwreis ook heel geschikt voor mannen en vrouwen die geen ervaring in het bouwen hebben maar wel bereid zijn zich in te zetten. Ook wat bouwen betreft is het terug in de tijd.

Mensen kunnen zich individueel opgeven en zelf zorgen voor de bijbehorende kosten maar ik doe hierbij een beroep op Nijkerkse bedrijven, kerken, politieke partijen en verenigingen om vanuit hun
geleding iemand mee te sturen. Door samen te werken wordt het mogelijk een steentje bij te dragen en dit initiatief tot werkelijkheid te maken. De kosten die met een bouwreis gemoeid zijn bestaan uit de feitelijke reis- en verblijfskosten, ca € 1.700,- aangevuld met een projectbijdrage van € 600,- voor het bouwproject in het land van bestemming, dus totaal ca € 2.300,-.

Bent u net als ik enthousiast geraakt en vindt u het een goed plan dat Nijkerk meebouwt aan een
betere wereld? Kijk dan om meer te weten te komen op  de site die speciaal voor deze reis is gemaakt: http://www.buildwithme.org/nl/bouwreisteams/bouwreisteams_item/t/team_600_jaar_nijkerk
Daar kun je je ook direct aanmelden. Voor meer informatie: Don van Dasler, 0653926371
dvdasler@vdndp.nl

Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie, die degelijke en veilige huisvesting biedt voor
gezinnen in ontwikkelingsgebieden. Habitat verstrekt een renteloze lening en bouwt huizen samen met lokale
vaklui. Het initiatief hiervoor ligt bij de toekomstige huiseigenaar, die zelf een verzoek indient voor het huis,
meehelpt tijdens de bouw en de woning terugbetaalt.