Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

Nieuws over de kerken in Nijkerk

Evangelisatie nieuws en kerkelijk nieuws uit Nijkerk, Nederland.

Custom Search

Mirjam van Herwijnen - Stichting Romario - Suriname

NIJKERK - Er wordt in Nijkerk een oproep voor Stichting Romario gedaan voor een inzamelingsactie van kleding. Wat is de bedoeling? In de week voorafgaand aan zaterdag 7 april worden er enveloppen met een plastic zak huis-aan-huis verspreid. Mensen kunnen hierin hun oude kleding, schoenen en ander textiel doen en aan de weg zetten. De zakken worden door vrijwilligers van de stichting opgehaald. Het is ook mogelijk om kleding in gesloten zakken te brengen naar de container die staat op de parkeerplaats bij de Gereformeerde Kerk aan de Jan Steenhof 53 in Nijkerk. De kleding wordt verkocht en de opbrengst is voor onze missie in Suriname.

romario

Lees meer: Mirjam van Herwijnen - Stichting Romario - Suriname

Stichting COEN in actie voor Roemenië

NIJKERK - Stichting COEN (Commissie Oost-Europa Nijkerk) is een stichting die hulp verleent aan minder bedeelden in Oost-Europa, met name in Roemenië. Jaarlijks zijn er acties om onze projecten te kunnen bekostigen. Pas hebben we de potgrondactie gehouden. Op zaterdag 17 maart organiseren we een kleding inzameling. Op boerenmaandag staan we met een aantal kramen bij de Grote Kerk.

Stichting COEN Zonnepanelen gelegd

Lees meer: Stichting COEN in actie voor Roemenië 

Week van gebed 2018

Nijkerk  - Het thema van de landelijke Week van Gebed is in 2018 Recht door Zee, naar aanleiding van Exodus 15:1-21. Dit jaar voorbereid door broeders en zusters uit Haïti, die als geen ander weten wat het beëindigen van slavernij betekent. God brengt vrijheid.

In het lied van Mozes uit Exodus 15 wordt gezongen over de kracht van Gods rechterhand. Het volk van Israël zag hoe Gods hand in actie kwam en hen recht door de zee leidde. Een onvoorstelbaar wonder. God bevrijdde Israël uit hun slavernij, Hij schakelde de vijand uit.

De Week van Gebed begint op zondag 21 januari in de Huiskamer en wordt daar ook afgesloten.

 

De huiskamer nijkerk

Lees meer: Week van gebed 2018

De gruwel van de seksindustrie

NIJKERK - Wat is de impact van een reis naar Calcutta op jou zelf? Fotografe Margreet Noordhof wordt geëmotioneerd en krijgt tranen in haar ogen als ik haar die vraag stel. Zoveel ellende bij elkaar zag ze niet eerder bij haar werk als fotografe voor de NGO (Niet Gouvernementele Organisatie). Voor verschillende hulporganisaties zoals World Vision, Tear, ZOA en IJM maakt zij foto's van de projecten waar deze hulpverleningsorganisaties zijn gestationeerd. Zo was Margreet in oktober 2017 voor IJM (International Justice Mission‎) in Calcutta. IJM heeft in deze plaats, waar zich één van de oudste en grootste rosse buurten ter wereld bevindt, het doel om slachtoffers van mensenhandel te bevrijden. Ze zoeken uit in welke bordelen, hotels en andere locaties vrouwen en jonge meisjes worden verhandeld voor seks.

Margreet maakte eerder foto's van 'kwetsbare vrouwen' voor de ZOA in Congo, voor Tear was ze in Zimbabwe bij een landbouwtrainingscentrum waar jongeren een opleiding krijgen om uiteindelijk een eigen kleine onderneming te kunnen beginnen. (Ebenezer Farmy).

Lees meer: De gruwel van de seksindustrie

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |