Nieuws over de kerken in Nijkerk

Evangelisatie nieuws en kerkelijk nieuws uit Nijkerk, Nederland.

Custom Search

Hartelijk dank Ds Riemens

NIJKERK - Op 20 september 2017 heeft Ds D. Riemens het secretariaat van NICEA overgedragen aan Tessa van de Pol.

Voor zijn grote inzet voor NICEA en evangelisatie in Nijkerk willen wij Ds Riemens heel hartelijk dank zeggen.

Bovenal willen wij de Heere God bedanken dat Hij Ds. D. Riemens de kracht en het inzicht gaf om steeds meer gezamenlijk vanuit de verschillende kerken het plaatselijk evangelisatie werk vorm te geven.

Ds. Riemens zal via de normale verslagen op hoogte blijven van de ontwikkelingen bij NICEA. Graag wensen wij hem God's zegen toe voor de toekomst.

afscheid ds riemens

Duurzame energie

Soms belanden mensen alleen met hun naam in de Huiskamer. Zo ging het ook met deze jongeman na een bijzondere ontmoeting. ‘Of mijn energieleverancier niet te duur is, want overstappen kan nu heel voordelig.’

Nee schuddend loop ik hem voorbij. Geen zin in nu. Maar als ik op de terugweg deze spontane gasverkoper weer passeer, moet ik wel even stil staan. Waarom zal ik niet even luisteren. Kan ik meteen vertellen waar ik mijn energie uit put… ‘Mag ik weten bij welke leverancier u bent, mevrouw?’ Ik hoopte al op die vraag. ‘Wij zitten bij SamSam. Goede groene club. Zij delen hun winst met goede doelen.’ ‘Samsam?’ Nooit van gehoord. Haastig begint hij op internet te zoeken. ‘Wat zijn die goede doelen dan?’ ‘Dat zijn organisaties die mensen helpen in nood; christelijke organisaties.’ Geërgerd kijkt hij op van zijn mobiel. ‘Christelijk.. wat heeft energielevering nu met christelijk te maken, net als vroeger die christelijke gymvereniging zeker..’ ‘Meer dan je denkt.

Lees meer: Duurzame energie

Evangelisatiedag op het Plein

Op d.v. donderdag 21 september 2017 a.s. is er een evangelisatiedag op het Plein en is er een blauwe bus aanwezig.

Deze bus is eigendom van Stichting Kerygma. In de bus is een tentoonstellingsruimte waar men aan de hand van duidelijke illustraties en een persoonlijk gesprek zijn of haar licht kan opsteken over de inhoud van het christelijke geloof, en wat dat geloof betekent in de realiteit van elke dag.

plein nijkerk

In de avond komt Joop Gottmers op het plein vertellen over hoe God zijn leven ingrijpend veranderde.

Muzikale medewerking wordt verzorgd door de Nijkerkse aanbiddingsband Loft Worship.

In de mist een ‘knipoog’ van God

NIJKERK - Grote wonderen, kleine wonderen – veel mensen maken het in hun dagelijkse bestaan mee. Voor beide geldt: je moet er oog voor hebben. De Nijkerkse Gerard en zijn vrouw ontwaakten in een dikke mist.

Een aantal jaren geleden vertrokken Gerard en zijn vrouw, weliswaar met een flinke vertraging, naar Frankrijk om daar van de nazomer te genieten en uit te rusten.

Het reisdoel lag in de Pyreneeën en dat is toch snel een heel eind vanaf Nijkerk te gaan. Laten we die eerste dag zo ver mogelijk zien te komen en zo veel mogelijk kilometers proberen te verslinden, dacht Gerard, terwijl hij het gas nog eens intrapte.

Op pakweg 650 km van Nijkerk wist hij op de A10 van de bekende Route Soleil een benzinestation. Daarbij bevond zich een grote caravanparkeerplek. Vroeger, toen hij met vrouw en kinderen met vakantie ging, hadden ze daar vaak op doorreis gestaan. Tegen half twaalf ’s avonds arriveerden ze bij het bewuste benzinestation. En ziedaar, tot hun grote schrik was het hele terrein uitgestorven.

Onbegonnen werk

Lees meer: In de mist een ‘knipoog’ van God