Els van Dijk in Nijkerk

Nijkerk – Woensdagochtend 13 april 2016 komt de veelgevraagde spreekster Drs. Els van Dijk naar Nijkerk. Drs. Els van Dijk is directeur van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Zij zal spreken over het thema: Navolgers?! Els van Dijk weet op een eigentijdse manier, met humor, het onderwerp uit te leggen en te bespreken. Zij leeft vanwege haar werkzaamheden midden in de jongerencultuur. Een uitspraak van haar is: "Jongeren zijn opener dan ooit. Ze verlangen naar zekerheid, nabijheid en verbondenheid."

goed herderkerk

Els van Dijk heeft meerdere boeken geschreven over jongeren. Ze schreef bijvoorbeeld het boekje De hunkerende generatie (2011), waarin ze betoogt dat jongeren vooral verlangen naar zekerheid, nabijheid en verbondenheid. Over jongeren wordt veel gezegd en geschreven. Vaak blijft men steken bij hun uiterlijk waarneembare gedrag en dat stemt niet altijd meteen hoopvol. Maar wat beweegt hen nu werkelijk? Zijn zij echt zo onverschillig en ongemotiveerd of is het onvermogen?

Deze ochtend wordt georganiseerd door vrouwen uit verschillende kerken en wordt gehouden in ’t Trefpunt onder de Goede Herderkerk in Nijkerk. Het is een open ochtend, dus iedereen is van harte welkom! Aan deze ochtend zijn geen kosten verbonden. Er is wel een vrijblijvende collecte voor de onkosten. De aanvang is 9:30 uur, einde om 11:30 uur. De zaal is open en koffie of thee verkrijgbaar vanaf 9.00 uur. U bent van harte welkom, neem gerust iemand mee!