Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, De Levensbron, De Opstandingskerk, Gereformeerde kerk en de Grote Kerk.

sitemap

Intrede Ds Ten Hove in Hervormd Nijkerk

Dominee J.B. ten Hove is zondagmorgen 12 juni 2022 bevestigd als predikant in de Hervormde Grote Kerk van Nijkerk door ds. S.J. Verheij uit Barneveld.

Tijdens de middagdienst om 14:30 uur deed Ds. Ten hove intrede.

Toespraken werden verzorgd door burgemeester Renkema , dominee Van den Noort en ouderling Van Daalen.

Dr. J.B. Ten Hove preekte over "de concentratie op de kern in de kerk".

Het gekozen bijbel gedeelte was Handelingen 2 : 32-47.

De Tekst was Handelingen 2 : 42 "En zij volhardden in de leer van de apostelen en in de gemeenschap, in het breken van het brood en in de gebeden".

De Huiskamer zoekt vrijwilligers.

vrijwilligers huiskamer

De Huiskamer zoekt vrijwilligers. Ook jij kunt deelnemen aan dit bijzondere initiatief door jezelf op te geven als vrijwilliger.

Op dit moment zijn wij op zoek naar:

• Mensen die willen helpen met facilitaire klussen: koffie zetten, afwassen, schoonmaken, wassen etc. Interesse?
  • Secretaris ?
  • Mensen die de rol van gastheer/gastvrouw willen vervullen. Interesse?
  • Wil je graag op een andere manier meehelpen? Neem dan contact met ons op.

Verhaal uit de Huiskamer

Mag ik uw voorhoofd kussen?

Weinig mensen wagen zich door de stromende regen die al de hele middag Nijkerk beroert. Maar de gasten die komen, verlangen misschien des te meer naar de liefdevolle aanraking van oprechte aandacht. Glimlachend vanonder haar druipende regenponcho rijdt ze behendig met haar rolstoel de gang in. We beginnen behulpzaam te redderen om haar van haar natte jas te bevrijden. Ze laat ons begaan met pretlichtjes in haar ogen, die verraden dat ze het best zelf kan, maar het ook wel fijn vindt, die moederlijke zorg. ‘Ja, ik red me best hoor.’ Na het eerste kopje thee komen de woorden eruit. ‘Ik heb vanmorgen nog hard gewerkt. We maken 600 pakketjes per dag!’ Ze vertelt over haar werk bij een instelling waar een aantal vrijwilligers zich verdienstelijk maakt voor de maatschappij. ‘En we worden elke keer verwend door de kok met lekkere hapjes en een warme maaltijd.’ Glunderend gaat haar blik over de tafel vanwaar de andere gasten haar verbaasd en een beetje jaloers aankijken. ‘Er is veel wat ik niet meer kan, dat is zo.

Lees meer: Verhaal uit de Huiskamer

Meer kleur in je kerk, samen geloven met Oekraïners, Ghanezen, Surinamers, Syriërs en Perzen

Webinar voor predikanten en pastores met dr. René de Reuver, prof. Mechteld Jansen en ds. Jurjen ten Brinke – maandag 9 mei 2022, 14.00 uur – 15.15 uur.

In Psalm 133 wordt gezegd dat het 'goed en heerlijk’ is als broeders samenwonen. Steeds meer migrantenchristenen zijn de laatste jaren in Nederland komen wonen. Toch zien we nog weinig vermenging tussen Nederlandse en migrantenchristenen als het gaat om de zondagse diensten en het samen beleven van het geloof.

Tegelijk zouden beide groepen veel van elkaar kunnen leren. Hoe oefenen we ons als kerken in een open houding naar mensen met een andere culturele of geloofsachtergrond? Op 9 mei organiseren de organisaties van het ‘Expert Netwerk Migranten’ een webinar rond dit thema voor predikanten, voorgangers en andere belangstellenden.

Wat zijn redenen om naar meer kleur in je kerk te streven? Waar schuurt het? En ook niet onbelangrijk: hoe kun je het aanpakken? René de Reuver, scriba van de Protestantse kerk in Nederland, professor Mechteld Jansen, oud-rector van de PThU en ds. Jurjen ten Brinke, voorganger van de internationale gemeente Hoop voor Noord delen hun visie en ervaringen, en daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De webinar is gratis te volgen. Opgeven is wel noodzakelijk en kan via deze link: https://www.gave.nl/webinar-meer-kleur-in-je-kerk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verdere verdieping van het thema: zomerconferentie op ma. 27 juni (9 – 16 uur), J. Haydnlaan 2a Utrecht. Het Expert Netwerk Migranten bestaat uit: stichting Gave, stichting Geloofsinburgering, Protestantse Kerk in Nederland, stichting Evangelie & Moslims en International Church Plants.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter