Kerstconcert de Kandelaar

Nijkerk - Op vrijdag 16 december wordt er in De Kandelaar aan de Meinsstraat 4A in Nijkerk een kerstconcert gehouden.

Het thema van het concert is "Licht in de nacht". Het optreden wordt verzorgd door kinder-tiener-kleinkoor "De Regenboog" onder leiding van Wilma Gardebroek.

Er is muzikale begeleiding van Sharon Wisse en Anike Aman. De inloop van het concert is 19:00 uur en de aanvang 19:30 uur.

Er zal worden gecollecteerd voor het "Scharlaken Koord".

Oudere info vanuit de kerken

Nacht van gebed voor de vervolgde kerk - 9 juni 2023

NIJKERK - Van vrijdagavond 9 juni,  20:00 uur,  tot zaterdagmorgen 04:00 uur is de huiskamer open om samen te bidden voor de vervolgde kerk. Christenen die voortdurend leven onder vervolging ervaren ons gebed als een onmisbare steun.

Deze jaarlijkse nacht van gebed is op  initiatief van stichting Open Doors.

Muzikaal avondgebed in de Kruiskerk 1 juni 2023

NIJKERK - NijKerkmuziek organiseert door het jaar vespers, evens- ongs en dergelijke met ondersteuning vanuit een groot aantal Nijkerkse kerken. Rond Pinksteren worden op drie donderdagen - 25 mei, 1 juni en 8 juni - vieringen gehouden.

De vespers bieden inwoners van Nijkerk de gelegenheid om midden in de week te verstillen, samen te zingen en te bidden, en te genieten van de schoonheid van muziek. De eerstvolgende vesper wordt gehouden op donderdagavond 1 juni in de Kruiskerk, Venestraat 44.

Medewerking wordt verleend door de sopraan Tineke Wonderman. Organist is Christiaan Drost. Er klinkt muziek van o.a. Arvo Pärt en Wood. De vespers duren ongeveer een half uur en vangen aan om 19:30 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte om de kosten te dekken. Zowel de doorgewinterde kerkganger alsook de cultureel ingestelde Nijkerker én de toe- vallige passant zijn van harte uitgenodigd om de vespers bij te wonen en mee te beleven.

Voor meer informatie en het actuele overzicht van de vespers gaat u naar www.nijkerkmuziek.nl

Aankondiging viering 4 maart 2023

Zaterdag 4 maart 2023 om 19.00 uur is er een Woord- en Communieviering in de RK St. Catharinakerk in Nijkerk.

Voorganger is diaken Rini Bouwman. De muziek wordt verzorgd door ‘Ad Musica’ uit Woudenberg.

Ook is er KinderWoordDienst voor jeugd in de basisschoolleeftijd.

Na afloop is er gelegenheid voor koffie en ontmoeting in het naastgelegen St. Jan.

De Levensbron

De Levensbron weet zich met elkaar verbonden door het geloof in de enige echte God. Hij geeft zich aan ons in Jezus Christus en bezielt ons door zijn Heilige Geest.

Die verbondenheid in geloof hebben we vorm gegeven in allerlei onderlinge contacten en afspraken. Omdat we samen bij God horen, willen we ook bij elkaar horen. Geloven is niet maar voor waar aannemen van allerlei zaken. We willen omgaan met God, persoonlijk, maar ook samen een relatie met God hebben.

In de gemeentes gaat het er om dat we elkaar stimuleren in die verhouding met God.

Daarbij is iedereen welkom.

rijgemaakt nijkerk kerk

In Nijkerk heeft de vrijgemaakt gereformeerde gemeente twee wijken.

De gemeente Vrijgemaakt Oost en West.

Beide wijken maken gebruik van hetzelfde kerkgebouw zoals hier afgebeeld op de foto.

Kerk School Gezinsdienst op 29 januari 2023

NIJKERK – Opnieuw wordt op de kerk - school - gezinsdienst gehouden. De kerken, de christelijke scholen en veel gezinnen in Nijkerk en Nijkerkerveen doen hieraan mee. Dit jaar is het thema “Koninklijk”. De thema diensten in de kerken worden gehouden op zondag 29 januari 2023. Kom jij dan ook samen met je ouders en grootouders naar de kerk om 9:30 uur?

Wat is een kerk, school en gezinsdienst? Een kerk, school gezinsdienst is een speciale dienst die probeert de verbinding tussen de kerk, school en gezin te versterken. De centrale gedachte hierbij is dat in de kerkdienst, het onderwijs en bij de opvoeding thuis dezelfde Bijbelse uitgangspunten worden gehanteerd. Indien kerk, school en gezin goed op elkaar aansluiten kan de geloofsopvoeding van kinderen beter vorm krijgen. Voor kinderen is het makkelijker indien in de verschillende omgevingen verhalen worden verteld die een directe verbinding met elkaar hebben. Dit kan door een bepaald thema te kiezen dat zowel in de kerk, op school als thuis wordt behandeld.

Kerk, school en gezin kennen hun eigen activiteiten. De kerk wordt versierd met de werkstukjes die op school zijn gemaakt. In de dienst is er extra aandacht voor de kinderen. Een paar van hen mogen (een deel van) de Bijbellezing verzorgen. Een deel van de preek wordt aangepast aan de kinderen.

Op school wordt het thema behandeld door middel van Bijbelverhalen, liedjes en werkjes. De dominee komt naar school om met de kinderen over het thema te praten en zo al vast een brug te leggen.

Het gezin wordt betrokken bij de kerkdienst en de activiteiten op school. Veel ouders gaan naar de kerk om het werkstuk van de kinderen te kunnen zien. De scholen geven aan de kinderen een gezinsdagboekje mee naar huis. De bedoeling is om 3 bijbel verhalen thuis uit de kinderbijbel te lezen. Ook kunnen de opdrachten het beste thuis worden uitgevoerd.

Het Bijbel onderwijs op de scholen zit die week verpakt in een thema: ‘Koninklijk’. Er is aandacht voor hoe God regeert in ons leven, aan de hand van de Bijbelverhalen over Jozef. Naast de verhalen maken we die week extra tijd voor gesprekken, creatieve verwerkingen en zingen. Het hoogtepunt van die week vindt niet op school, maar op 29 januari in een kerk plaats!

Grote Kerk. Holkerstraat 1

De Fontein,