Open Kerk Nijkerk

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

Contact

 

Voor meer info over NICEA kunt u contact opnemen met de heer A. Morren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Hervormde Gemeente treft strengere maatregelen vanwege coronacrisis.

NIJKERK - Afgelopen donderdag 4 november 2021 heeft de Crisiskerkenraad van de Hervormde Gemeente op basis van het advies van de PKN en het CIO het volgende besloten:

  1. Met ingang van zondag 7 november 2021 gaan we bij verplaatsingen in de kerk weer mondkapjes dragen;
  2. Aan kerkgangers wordt gevraagd om de 1,5 meter afstand tijdens de kerkdiensten in acht te nemen. Wilt u daarom letten op de aanwijzingen van de collectanten en de koster? Zij zullen u bij binnenkomst naar uw plaats begeleiden.
  3. Om besmettingsrisico’s tijdens de kerkdienst te verminderen, wordt de kerkgangers  gevraagd niet meer uit volle borst, maar ingetogen te zingen.
  4. Bij het verenigingswerk boven de 18 jaar worden bij verplaatsingen in het kerkgebouw weer een mondkapje gedragen;
  5. Daarnaast worden de kerkgangers gevraagd de basisregels zoals thuisblijven bij verkoudheid goed na te leven.

Het doel van het bovenstaande besluit is om gemeenteleden met een zwakke gezondheid zoveel mogelijk gezamenlijk te beschermen. 

Meer info over de kerkdiensten van de Hervormde Gemeente

Kerken van NICEA Nijkerk

 

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA.

Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.


NICEA verzorgt de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. 

 

Ook organiseert NICEA de jaarlijks de kerstwandeling.

 

Verder is NICEA betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad.

   

Muziek in huis met een boodschap.

NIJKERK - Veel mensen zijn bang voor de besmetting met het corona-virus. Ze blijven thuis of zijn verplicht op hun kamer te blijven. Dan kan de dag soms lang duren. Vooral voor mensen die in een verpleeghuis of verzorgingshuis wonen. Zij mogen hun kamer niet uit en bezoek van kinderen, andere familieleden of kennissen wordt niet toegestaan. De >muziek met boodschap< die aangeboden wordt door de vrijwillige medewerkers(sters) van het programma “Op de drempel van de zondag” kan daar misschien verandering in aanbrengen. Zij zenden elke week één uur gewijde muziek uit met een korte Bijbelse overdenking. Het meditatief gedeelte van ongeveer tien minuten wordt verzorgd door predikanten, voorgangers en andere (christelijke) sprekers van de Noordwest- Veluwe. De programma’s hebben een interkerkelijk karakter. 
Ze zijn ooit begonnen in 1968 met het uitzenden in het ziekenhuis ‘Salem’ te Ermelo onder de naam ‘Ziekenomroep’. Toen het ziekenhuis ‘Salem’ niet meer aan de medische eisen van die tijd voldeed is er een ander ziekenhuis voor in de plaats gekomen namelijk het ziekenhuis ‘St. Jansdal’ te Harderwijk. In dat ziekenhuis hebben zij hun uitzending na het sluiten van ‘Salem’ voortgezet. Al snel kwam daar ook het woonzorgcentrum ‘Sonnevanck’ te Harderwijk erbij. Inmiddels zenden ze al 52 jaar uit in de Noordwest Veluwe via de streek radio “Veluwe-FM” onder de naam “Op de drempel van de zondag”. Het betreffende programma duurt een uur en wordt uitgezonden op zondagmorgen van 8:00-9:00 uur. Ben je op dat moment niet in de gelegenheid om te luisteren dan is er een herhaling op zondagavond van 21:00-22:00 uur:

via Radio Veluwe-FM:  Ermelo 105.0 – Putten 106.1 – Harderwijk 107.7.
via de  kabel: in de hele regio op 93.1 FM.
via de glasvezel: UPC Digital kanaal 36 en KPN glasvezel kanaal 1153.
Ook is het mogelijk om de hele week te genieten van dit programma. Dat kan via de computer, laptop, iPad, of met een smartphone via Op de drempel van de Zondag

Breadcrumbs

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter