Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Intrede Ds Ten Hove in Hervormd Nijkerk

Dominee J.B. ten Hove is zondagmorgen 12 juni 2022 bevestigd als predikant in de Hervormde Grote Kerk van Nijkerk door ds. S.J. Verheij uit Barneveld.

Tijdens de middagdienst om 14:30 uur deed Ds. Ten hove intrede.

Toespraken werden verzorgd door burgemeester Renkema , dominee Van den Noort en ouderling Van Daalen.

Dr. J.B. Ten Hove preekte over "de concentratie op de kern in de kerk".

Het gekozen bijbel gedeelte was Handelingen 2 : 32-47.

De Tekst was Handelingen 2 : 42 "En zij volhardden in de leer van de apostelen en in de gemeenschap, in het breken van het brood en in de gebeden".

Meer kleur in je kerk, samen geloven met Oekraïners, Ghanezen, Surinamers, Syriërs en Perzen

Webinar voor predikanten en pastores met dr. René de Reuver, prof. Mechteld Jansen en ds. Jurjen ten Brinke – maandag 9 mei 2022, 14.00 uur – 15.15 uur.

In Psalm 133 wordt gezegd dat het 'goed en heerlijk’ is als broeders samenwonen. Steeds meer migrantenchristenen zijn de laatste jaren in Nederland komen wonen. Toch zien we nog weinig vermenging tussen Nederlandse en migrantenchristenen als het gaat om de zondagse diensten en het samen beleven van het geloof.

Tegelijk zouden beide groepen veel van elkaar kunnen leren. Hoe oefenen we ons als kerken in een open houding naar mensen met een andere culturele of geloofsachtergrond? Op 9 mei organiseren de organisaties van het ‘Expert Netwerk Migranten’ een webinar rond dit thema voor predikanten, voorgangers en andere belangstellenden.

Wat zijn redenen om naar meer kleur in je kerk te streven? Waar schuurt het? En ook niet onbelangrijk: hoe kun je het aanpakken? René de Reuver, scriba van de Protestantse kerk in Nederland, professor Mechteld Jansen, oud-rector van de PThU en ds. Jurjen ten Brinke, voorganger van de internationale gemeente Hoop voor Noord delen hun visie en ervaringen, en daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De webinar is gratis te volgen. Opgeven is wel noodzakelijk en kan via deze link: https://www.gave.nl/webinar-meer-kleur-in-je-kerk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verdere verdieping van het thema: zomerconferentie op ma. 27 juni (9 – 16 uur), J. Haydnlaan 2a Utrecht. Het Expert Netwerk Migranten bestaat uit: stichting Gave, stichting Geloofsinburgering, Protestantse Kerk in Nederland, stichting Evangelie & Moslims en International Church Plants.

Avondgebed (vesper) 3 maart 2022

Nijkerk - Op de donderdagen in de veertigdagentijd zullen er avondgebeden worden gehouden in verschillende kerkgebouwen in Nijkerk. Deze avondgebeden – traditioneel vespers genoemd – gaan terug op het eeuwenoude gebruik van het gezamenlijk bidden van de Psalmen op vaste tijden van de dag. De vespers worden georganiseerd door de recent opgerichte werkgroep NijKerkmuziek met ondersteuning vanuit een groot aantal van de Nijkerkse kerken.

Door de eeuwen heen hebben componisten uit de christelijke traditie veel mooie muziek voortgebracht. De schoonheid van deze kerkmuziek zal in de vespers een grote plaats innemen. Hiervoor verlenen diverse koren en musici van binnen en buiten Nijkerk hun medewerking. Op donderdagavond 3 maart 2022 wordt in de Grote Kerk de eerste van de reeks gehouden.

Deze avond verleent een Nijkerks projectkoor onder leiding van Bart Nitrauw zijn medewerking. Ook laten Diederik Blankesteijn (hoofdorgel) en Han van IJcken (kistorgel) van zich horen. Er zal muziek klinken van onder andere Johann Sebastian Bach (1685-1750) en John Rutter (1945).

De vespers duren ongeveer een half uur en vangen aan om 19.30 uur. De toegang is vrij, wel is er bij de uitgang een collecte om de kosten te dekken. Zowel de doorgewinterde kerkganger alsook de cultureel ingestelde Nijkerker én de toevallige passant zijn van harte uitgenodigd om de vespers bij te wonen en mee te beleven. Voor meer informatie en het actuele overzicht van de vespers gaat u naar www.nijkerkmuziek.nl.

vesper avondgebed

Nijkerk bidt voor Oekraïne 2

NIJKERK -  Na de invasie en het oorlogsgeweld dat op dit moment plaatsvindt in Oekraïne willen we onze plaats biddend innemen. Wat mooi dat de kerken dit op woensdagavond oppakken (19.30 uur Kruiskerk). Als Huis van Gebed wil Streams daar een vervolg op geven op donderdagavond in de Tweede Pastorie en zondagmiddag in theater Streams Breede Beek.

Ongeacht je kerkelijke achtergrond willen we samen bidden voor Oekraïne, voor Rusland, voor de mensen die daar zijn en voor diegenen die op de vlucht zijn, voor de soldaten, leiders en hulpverleners. Bidden voor een wereld die in nood is. We willen bidden omdat ons gebed ertoe doet. Omdat God onze gebeden verhoort en omdat Hij alleen onze Hoop is. Kom ook om met ons voorbede te doen! Nu is het de tijd om gezamenlijk en eensgezind op te staan. Je bent van harte welkom! Donderdagavond, 19.00 uur – Locatie: Streams Huis van Gebed, Tweede Pastorie, Catharinastraat 3 in Nijkerk. Zondagmiddag (gezins-gebedsmeeting) – Locatie Theater Streams Breede Beek – Kloosterstraat 3 – Aanvang: 14.00 uur (tijdstip ovb -meer informatie volgt deze week).

Passionkruis, concert en paaswake bij de Kruiskerk in Nijkerk

Nijkerk - In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag is er The Passion 40daagse, waarbij er overal in Nederland kleine concerten en paaswakes worden gehouden. De Kruiskerk in Nijkerk doet hier ook aan mee. Iedereen is welkom om erbij te zijn.

Op zaterdag 19 maart is er in de Kruiskerk een concert van The Psalm Project. The Psalm Project is onder andere bekend van ‘Nederland Zingt’ en Groot Nieuws Radio. Het concert heeft het thema van The Passion: Alles komt goed?! en begint om 20.00 uur. Je bent hartelijk welkom, boek van tevoren wel even je ticket(s). Dat kan via zingenindekerk.nl/passion40daagse.

Op dezelfde dag wordt er bij de Kruiskerk aan de Venestraat ook een paaswake rond een replica van het Passionkruis georganiseerd. Deze paaswake is een laagdrempelig moment van bezinning en ontmoeting rond het bekende, witte kruis.

Je kunt er een kaarsje branden, een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft of meedoen met een vragenwandeling. Er is ook alle ruimte om gedachten te delen, vragen te stellen of gewoon even stil te worden. De paaswake wordt gehouden tussen 14.00 en 16.00 uur.

Er is koffie en thee, en er zijn mensen om mee in gesprek te gaan. De paaswake is voor iedereen gratis toegankelijk. Datum: zaterdag 19 maart 2022 Locatie: Kruiskerk in Nijkerk Tijdstip: 14.00-16.00 uur (paaswake), 20.00 uur (concert) Meer info en aanmelden concert: zingenindekerk.nl/passion40daagse

Meer informatie Gerry Zuur, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-48847078

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter