Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Geef vandaag voor de kerk van morgen

NIJKERK - Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen: de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel, dat klopje op de schouder. Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid. En de kerk is daarbij voor veel mensen niet weg te denken: samen komen om je geloof in God, maar ook je levenservaringen, te delen.

Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band. Kerkbalans vraagt u om te investeren in een levende kerk tijdens en na corona. Omdat we mensen zijn, mensen die elkaar opzoeken in lastige, maar ook mooie tijden.

Wilt u ook dat de kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat? Geef dan vandaag voor de kerk van morgen.

Ziet u ook hoe belangrijk de kerken zijn voor mensen van binnen en buiten Nijkerk? Geef dan via Actie Kerkbalans.

Zo behouden we samen wat waardevol is. Help mee en geef aan uw eigen kerk wat u kunt missen.

Geen School Kerk en Gezin dienst in 2021

NIJKERK - Begin 2021 bleek dat het niet zou lukken om dit jaar de School Kerk en Gezin dienst te organiseren.

De lockdown door de Corona crisis en scholensluiting maken het onmogelijk een themaweek te organiseren.

We hopen met Biddag de volgende Kerk-School-Gezin-samenwerking te realiseren.

Week van gebed 2021

Deze week is de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid van christenen.

Christenen bidden in deze week samen voor eenheid.

Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden.

Naar schatting doen in Nederland zo'n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief.

Dit keer is het thema #blijfinmijnliefde. Deze oproep is een oproep van Jezus zelf uit Johannes 15.

Ook jij kunt meedoen! In 2021 vindt de gebedsweek plaats van 17 t/m 24 januari.

Top2000 in de kerk ‘Het geloof achter de plaat’

Zondag 27 december, 11.00u, Radio A1 ‘Zin op Zondag’

D.J. Tony, ds. Albert Postma en ds. Egbert Egberts

De Top2000: het is vaste prik zo rond de jaarwisseling. Het brengt luisteraars plezier en goede herinneringen. Ook in veel kerken wordt er aandacht aan besteed. Misschien verbaast je dat. Popmuziek in een kerk? Maar God en geloof komen opvallend vaak aan bod in de songteksten van bekende popmusici. Voorbeelden daarvan zijn U2, Bruce Springsteen,  Trijntje Oosterhuis en Lauren Daigle.

2 Nijkerkse dominees en DJ Tony nemen de luisteraar mee voor een verkenning. We draaien de muziek van o.a. Bruce Springsteen, Lauren Daigle, Al Green en Stef Bos. Daarbij geven we je graag een inkijkje in hun songteksten. Want daar zit misschien wel meer geloof in dan je in eerste instantie verwacht: ‘Het geloof achter de plaat’!

27 December, bij Omroep A1, om 11.00u. ‘Het geloof achter de plaat’. Een speciale ‘Top2000’ aflevering van het radioprogramma ‘Zin op Zondag’.

A1 Radio
Regio Barneveld 93.5 FM
Regio Nijkerk   106.8 FM
Ziggo Analoog 93.1 FM