Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

NIJKERK - We hopen op 21 augustus om 10.00 uur weer openluchtdienst te houden.

Iedereen is van harte welkom om deze diensten mee te beleven!

De dienst vindt plaats aan de Watergoorweg in NIJKERK.

Reserveren hoeft niet.

Nijkerk - Zaterdag 20 augustus 2022 is de Grote Kerk opnieuw open tussen 13.30 en 15.30 uur.

Iedereen kan dan binnenlopen om de kerk te bekijken, voor een moment van rust of voor een goed gesprek.

Een mooie gelegenheid om eens iemand mee te nemen, voor wie misschien op zondag de drempel te hoog is om de kerk binnen te stappen. Welkom!

Ook de laatste zaterdag in augustus is er open kerk.

Webinar voor predikanten en pastores met dr. René de Reuver, prof. Mechteld Jansen en ds. Jurjen ten Brinke – maandag 9 mei 2022, 14.00 uur – 15.15 uur.

In Psalm 133 wordt gezegd dat het 'goed en heerlijk’ is als broeders samenwonen. Steeds meer migrantenchristenen zijn de laatste jaren in Nederland komen wonen. Toch zien we nog weinig vermenging tussen Nederlandse en migrantenchristenen als het gaat om de zondagse diensten en het samen beleven van het geloof.

Tegelijk zouden beide groepen veel van elkaar kunnen leren. Hoe oefenen we ons als kerken in een open houding naar mensen met een andere culturele of geloofsachtergrond? Op 9 mei organiseren de organisaties van het ‘Expert Netwerk Migranten’ een webinar rond dit thema voor predikanten, voorgangers en andere belangstellenden.

Wat zijn redenen om naar meer kleur in je kerk te streven? Waar schuurt het? En ook niet onbelangrijk: hoe kun je het aanpakken? René de Reuver, scriba van de Protestantse kerk in Nederland, professor Mechteld Jansen, oud-rector van de PThU en ds. Jurjen ten Brinke, voorganger van de internationale gemeente Hoop voor Noord delen hun visie en ervaringen, en daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De webinar is gratis te volgen. Opgeven is wel noodzakelijk en kan via deze link: https://www.gave.nl/webinar-meer-kleur-in-je-kerk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verdere verdieping van het thema: zomerconferentie op ma. 27 juni (9 – 16 uur), J. Haydnlaan 2a Utrecht. Het Expert Netwerk Migranten bestaat uit: stichting Gave, stichting Geloofsinburgering, Protestantse Kerk in Nederland, stichting Evangelie & Moslims en International Church Plants.

Dominee J.B. ten Hove is zondagmorgen 12 juni 2022 bevestigd als predikant in de Hervormde Grote Kerk van Nijkerk door ds. S.J. Verheij uit Barneveld.

Tijdens de middagdienst om 14:30 uur deed Ds. Ten hove intrede.

Toespraken werden verzorgd door burgemeester Renkema , dominee Van den Noort en ouderling Van Daalen.

Dr. J.B. Ten Hove preekte over "de concentratie op de kern in de kerk".

Het gekozen bijbel gedeelte was Handelingen 2 : 32-47.

De Tekst was Handelingen 2 : 42 "En zij volhardden in de leer van de apostelen en in de gemeenschap, in het breken van het brood en in de gebeden".

NIJKERK -  Na de invasie en het oorlogsgeweld dat op dit moment plaatsvindt in Oekraïne willen we onze plaats biddend innemen. Wat mooi dat de kerken dit op woensdagavond oppakken (19.30 uur Kruiskerk). Als Huis van Gebed wil Streams daar een vervolg op geven op donderdagavond in de Tweede Pastorie en zondagmiddag in theater Streams Breede Beek.

Ongeacht je kerkelijke achtergrond willen we samen bidden voor Oekraïne, voor Rusland, voor de mensen die daar zijn en voor diegenen die op de vlucht zijn, voor de soldaten, leiders en hulpverleners. Bidden voor een wereld die in nood is. We willen bidden omdat ons gebed ertoe doet. Omdat God onze gebeden verhoort en omdat Hij alleen onze Hoop is. Kom ook om met ons voorbede te doen! Nu is het de tijd om gezamenlijk en eensgezind op te staan. Je bent van harte welkom! Donderdagavond, 19.00 uur – Locatie: Streams Huis van Gebed, Tweede Pastorie, Catharinastraat 3 in Nijkerk. Zondagmiddag (gezins-gebedsmeeting) – Locatie Theater Streams Breede Beek – Kloosterstraat 3 – Aanvang: 14.00 uur (tijdstip ovb -meer informatie volgt deze week).

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter