NIJKERK -de Herberg wil als verlengstuk van de plaatselijke kerkelijke gemeente een tijdelijk huis en geestelijke begeleiding bieden aan individuele gemeenteleden die, om wat voor reden dan ook, even afstand willen nemen van hun woon/werksituatie en zich willen bezinnen op levensvragen. Daarbij kunnen psycho-sociale problemen een rol spelen.

De stichting tracht haar doel te bereiken door het bieden van: een christelijke leefgemeenschap, individuele geestelijke begeleiding door professionele begeleiders, een beperkt dagprogramma, rust en ruimte, advies m.b.t. nazorg, informatie en advies aan de plaatselijke gemeente.

Grondslag en doel Christus ontfermt Zich over mensen die (te) veel zorgen hebben. In navolging van Hem heeft de christelijke gemeente oog voor de naaste die beschutting tegen de storm nodig heeft. Maar soms is er meer nodig dan pastorale zorg vanuit de gemeente. Om die reden is Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg in het leven geroepen. Dit huis (op het landgoed De Pietersberg in Oosterbeek) wil fungeren als een verlengstuk van het pastorale/diaconale werk dat in de gemeente plaatsvindt. De liefde van Christus wordt hier vertaald in gesprekken, bijbelbesprekingen, aandacht van stafleden en vrijwilligers, ontspanning en cursussen. Dit huis, op het landgoed De Pietersberg in Oosterbeek, is geen therapeutisch centrum, maar een plaats om tot rust te komen. Daardoor worden gasten geholpen om het evenwicht in het leven en zicht op Hem te (her)vinden. De Herberg doet haar werk vanuit de gereformeerde traditie. De gasten zijn afkomstig uit de breedte van christelijk Nederland.

Info vanuit de kerken

De Levensbron

De Levensbron weet zich met elkaar verbonden door het geloof in de enige echte God. Hij geeft zich aan ons in Jezus Christus en bezielt ons door zijn Heilige Geest.

Die verbondenheid in geloof hebben we vorm gegeven in allerlei onderlinge contacten en afspraken. Omdat we samen bij God horen, willen we ook bij elkaar horen. Geloven is niet maar voor waar aannemen van allerlei zaken. We willen omgaan met God, persoonlijk, maar ook samen een relatie met God hebben.

In de gemeentes gaat het er om dat we elkaar stimuleren in die verhouding met God.

Daarbij is iedereen welkom.

rijgemaakt nijkerk kerk

In Nijkerk heeft de vrijgemaakt gereformeerde gemeente twee wijken.

De gemeente Vrijgemaakt Oost en West.

Beide wijken maken gebruik van hetzelfde kerkgebouw zoals hier afgebeeld op de foto.

De Fontein

NIJKERK - De Fontein is een relatief jonge gemeente en bestaat nu zo'n 20 jaar. De nevenruimten zijn geschikt voor multifunctioneel gebruik, ook voor buurtactiviteiten.

Een opvallend element in de kerk is de kanselaar, een spreekgestoelte in de vorm van een ramshoorn, een combinatie van een kansel en een lessenaar.

De nieuwe Fonteinkerk in Nijkerk

Aan de buitenzijde is het kruis op het dak –in het donker aangelicht– in het oog springend. „Het kruis is onderwerp van discussie, en dat is een goede zaak”.

De kerk is gebouwd naar een concept van Mari Baauw van Royal Haskoning door aannemer Roelofs & Haasse uit Rijssen.

Het levensverhaal van Jezus in gospelmuziek via de Messiah

NIJKERK - Op zaterdagavond 1 april zal gospelkoor The Witnesses het levensverhaal van Jezus vertellen. U wordt van harte uitgenodigd in de Kruiskerk voor een geweldige muzikale avond in de aanloop naar Pasen.

Messiah’ vertelt het leven van Jezus van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Het is een project dat oorspronkelijk door het Oslo Gospel Choir is uitgevoerd. De ruim twintig Engelstalige nummers nemen je mee door Zijn levensverhaal. Tussen de nummers door zal een verteller zorgen voor samenhang en het publiek de essentie overbrengen.

William Wixley vertolkt de rol van Jezus. Professionele muzikanten als Jan Willem van Delft (piano) en Daniël van der Molen (basgitaar) begeleiden het koor en zorgen gegarandeerd voor kwaliteit.

Een kaartje kost 10 euro; kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.
Zaal open: 19.30 uur

Psalmzangavond met bovenstem 12 mei 2023 Nijkerk Grote Kerk PKN

NIJKERK - Op a.s. vrijdag 12 mei 2023 wordt er een psalmzangavond ter ere van het 250 jarig bestaan van de psalmen gehouden. De psalmen dateren uit 1773 en zijn dus al wat jaartjes oud. De psalmzangavond wordt mede vormgegeven door de bovenstemgroep Barneveld.

Elke Psalmzang liefhebber kent “de Bovenstem” wel. In vroeger dagen werd de Bovenstem in vrijwel elke kerkdienst gehoord. Krachtige zelfbewuste mannenstemmen ondersteunden dan door de Bovenstem de gemeentezang. Deze tegen melodie is ongeveer 165 jaar geleden ontstaan in de vissersplaatsen rond de oude Zuiderzee. Vissermannen zongen veel aan boord en zo werd aan stemontwikkeling gedaan.

Bij een concert wordt het eerste vers van de Psalm in de normale melodie gezongen. En bij het tweede vers zingen de tenoren de Bovenstem. Dit om het verschil goed uit te laten komen.

De avond vindt om 20.00 uur plaats in de Grote Kerk. Op de avond zal Pieter Heykoop ons muzikaal begeleiden. De meditatie wordt voorzien door Ds. M. Messemaker (Herv. Cillaarshoek) en Ds. W. Visscher (Ger.Gem. Amersfoort).

Aankondiging viering 4 maart 2023

Zaterdag 4 maart 2023 om 19.00 uur is er een Woord- en Communieviering in de RK St. Catharinakerk in Nijkerk.

Voorganger is diaken Rini Bouwman. De muziek wordt verzorgd door ‘Ad Musica’ uit Woudenberg.

Ook is er KinderWoordDienst voor jeugd in de basisschoolleeftijd.

Na afloop is er gelegenheid voor koffie en ontmoeting in het naastgelegen St. Jan.

Joomla