NIJKERK De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 15 tot en met 22 januari 2023. Geïnspireerd door de profetische oproep aan het volk van God in Jesaja 1: 16 -18, daagt de week van Gebed ons uit om als christenen meer te doen dan wat normaal was en meer te zijn overeenkomstig Gods woord.

U en jij zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen.

De Week van gebed voor eenheid is het ideale moment voor christenen om te erkennen dat de verdeeldheid in onze kerken niet los kan worden gezien van de verdeeldheid binnen de bredere menselijke familie. Samen bidden voor eenheid van christenen stelt ons in staat na te denken over wat ons bindt. Het ondersteunt onze inzet om samen onderdrukking en verdeeldheid tussen mensen aan te pakken. Eén kerk, één boodschap, één werk.

Het materiaal voor deze gebedsweek werd aangereikt door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota.  Hoewel als kerntekst gekozen is voor Jesaja 1:17, is de oproep om samen te komen in gebed juist een bemoediging om gezamenlijk de Heer te zoeken. Niemand in Minnesota of in Nijkerk staat onschuldig als het gaat om recht doen. Het profetisch woord is het woord van God, ook voor ons, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar vers 18 geeft een geweldig vergezicht voor wie gelooft en God zoekt.

Zoals in januari 2019 en 2020 hopen we dit jaar opnieuw met velen te kunnen bidden in elkaars kerkgebouwen.

 

De Week van Gebed wordt georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken. Meer over de Week van Gebed en gebedsmaterialen vind je op www.weekvangebed.nl

Datum en tijd

Waar

Verzorgd door

Zondag 15 januari

19.30 – 20.30 uur

Oosterstraat 2a

3862 BJ NIJKERK

De Huiskamer

Maandag 16 januari

19.30 – 20.30 uur

v. Reenenpark 23

3862 CD NIJKERK

Herv. Gem. Vredeskerk

Dinsdag 17 januari

19.30 – 20.30 uur

Jan Steenhof 53

3862 MC NIJKERK

GKV

De Levensbron

Woensdag 18 januari

19.30 – 20.30 uur

Venestraat 44

3861 BX NIJKERK

Geref. Kerk

De Kruiskerk

Donderdag 19 januari

19.30 – 20.30 uur

Ds. Kuyperstraat 2

3863 CA NIJKERK

Herv. Gem.

De Fontein

Vrijdag 20 januari

19.30 – 20.30 uur

Meinsstraat 4a

3862 AE NIJKERK

 

CGK

De Kandelaar

Zaterdag 21 januari

19.30 – 20.30 uur

Oosterstraat 2a

3862 BJ NIJKERK

De Huiskamer

Zondag 22 januari

19.30 – 20.30 uur

Galvanistraat 23

3861 NJ NIJKERK

Family Church

Info vanuit de kerken

De Levensbron

De Levensbron weet zich met elkaar verbonden door het geloof in de enige echte God. Hij geeft zich aan ons in Jezus Christus en bezielt ons door zijn Heilige Geest.

Die verbondenheid in geloof hebben we vorm gegeven in allerlei onderlinge contacten en afspraken. Omdat we samen bij God horen, willen we ook bij elkaar horen. Geloven is niet maar voor waar aannemen van allerlei zaken. We willen omgaan met God, persoonlijk, maar ook samen een relatie met God hebben.

In de gemeentes gaat het er om dat we elkaar stimuleren in die verhouding met God.

Daarbij is iedereen welkom.

rijgemaakt nijkerk kerk

In Nijkerk heeft de vrijgemaakt gereformeerde gemeente twee wijken.

 

De gemeente Vrijgemaakt Oost en West.

 

Beide wijken maken gebruik van hetzelfde kerkgebouw zoals hier afgebeeld op de foto.

 

 

De Fontein

NIJKERK - De Fontein is een relatief jonge gemeente en bestaat nu zo'n 20 jaar. De nevenruimten zijn geschikt voor multifunctioneel gebruik, ook voor buurtactiviteiten.

Een opvallend element in de kerk is de kanselaar, een spreekgestoelte in de vorm van een ramshoorn, een combinatie van een kansel en een lessenaar.

De nieuwe Fonteinkerk in Nijkerk

Aan de buitenzijde is het kruis op het dak –in het donker aangelicht– in het oog springend. „Het kruis is onderwerp van discussie, en dat is een goede zaak”.

De kerk is gebouwd naar een concept van Mari Baauw van Royal Haskoning door aannemer Roelofs & Haasse uit Rijssen.

Het levensverhaal van Jezus in gospelmuziek via de Messiah

NIJKERK - Op zaterdagavond 1 april zal gospelkoor The Witnesses het levensverhaal van Jezus vertellen. U wordt van harte uitgenodigd in de Kruiskerk voor een geweldige muzikale avond in de aanloop naar Pasen. 

Messiah’ vertelt het leven van Jezus van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Het is een project dat oorspronkelijk door het Oslo Gospel Choir is uitgevoerd. De ruim twintig Engelstalige nummers nemen je mee door Zijn levensverhaal. Tussen de nummers door zal een verteller zorgen voor samenhang en het publiek de essentie overbrengen. 

William Wixley vertolkt de rol van Jezus. Professionele muzikanten als Jan Willem van Delft (piano) en Daniël van der Molen (basgitaar) begeleiden het koor en zorgen gegarandeerd voor kwaliteit. 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een kaartje kost 10 euro; kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.
Zaal open: 19.30 uur 
Aanvang: 20.00 uur 

Psalmzangavond met bovenstem 12 mei 2023 Nijkerk Grote Kerk PKN

NIJKERK - Op a.s. vrijdag 12 mei 2023 wordt er een psalmzangavond ter ere van het 250 jarig bestaan van de psalmen gehouden. De psalmen dateren uit 1773 en zijn dus al wat jaartjes oud. De psalmzangavond wordt mede vormgegeven door de bovenstemgroep Barneveld. 

Elke Psalmzang liefhebber kent “de Bovenstem” wel. In vroeger dagen werd de Bovenstem in vrijwel elke kerkdienst gehoord. Krachtige zelfbewuste mannenstemmen ondersteunden dan door de Bovenstem de gemeentezang. Deze tegen melodie is ongeveer 165 jaar geleden ontstaan in de vissersplaatsen rond de oude Zuiderzee. Vissermannen zongen veel aan boord en zo werd aan stemontwikkeling gedaan.

Bij een concert wordt het eerste vers van de Psalm in de normale melodie gezongen. En bij het tweede vers zingen de tenoren de Bovenstem. Dit om het verschil goed uit te laten komen.

De avond vindt om 20.00 uur plaats in de Grote Kerk. Op de avond zal Pieter Heykoop ons muzikaal begeleiden. De meditatie wordt voorzien door Ds. M. Messemaker (Herv. Cillaarshoek) en Ds. W. Visscher (Ger.Gem. Amersfoort).

https://www.hervormdnijkerk.nl/

Aankondiging viering 4 maart 2023

Zaterdag 4 maart 2023 om 19.00 uur is er een Woord- en Communieviering in de RK St. Catharinakerk in Nijkerk.

Voorganger is diaken Rini Bouwman. De muziek wordt verzorgd door ‘Ad Musica’ uit Woudenberg.

Ook is er KinderWoordDienst voor jeugd in de basisschoolleeftijd.

Na afloop is er gelegenheid voor koffie en ontmoeting in het naastgelegen St. Jan.

Joomla