NIJKERK - Bericht vanuit de Huiskamer - Heerlijke etensgeuren verwelkomen onze gasten. Deze keer zijn het geen reguliere gasten, maar Huiskamermedewerkers die vanavond in het zonnetje gezet worden. Een van de gasten heeft een Indonesische maaltijd bereid voor alle aanwezigen. We genieten van het heerlijke eten en van elkaars gezelschap. Na de maaltijd lezen we uit Matt.25. ‘Ik had honger en u gaf mij te eten….’. En de mensen vragen: ‘Wanneer deden we dat?… ‘ Jezus antwoordt: ‘Toen u dit voor de minste van mijn broeders hebt gedaan, deed u dat voor Mij.’ Alles wat in de Huiskamer wordt gedaan, doen we ten diepste voor de Heere Jezus. Zelfs dat kopje koffie, dat ene glas water. Als je dat beseft, dan houd je het vol. We praten er nog even over door.

Houden we het wel vol? Niet alle gasten zijn makkelijk aanspreekbaar. Er zijn gasten die al jaren komen, maar niet in hun hart laten kijken. We hebben geduld nodig, volharding en wijsheid. ‘En verwachting! Laatst bad ik daarvoor’ zegt de man die is opgestaan. ‘Ik vroeg God of ik met de eerste gast die binnenkwam zou mogen bidden. De vrouw die daarop binnenstapte straalde zo’n nood uit. We baden en ze ging weg als een ander mens. Dan weet je weer waarom we dit werk doen.’ Het blijft even stil. Gesterkt en bemoedigd dat we het van God mogen verwachten.

Dat God het werk draagt, blijkt al de volgende middag als de Huiskamer vol verwachting de deuren heeft geopend. ‘Ik ben blij dat ik hier weer ben.’ De man die binnenstapt glimlacht breed. ‘De Huiskamer heeft mijn leven veranderd. Dankzij jullie woorden van God heb ik Hem leren kennen. Ik dank er nog elke dag voor.’ We hebben hem een tijd niet gezien. Juist vandaag lijkt hij door God gezonden om ons te bemoedigen in het volharden. Ook de man die daarna aan tafel schuift straalt meer openheid uit dan ooit. Voor hem leek het altijd mooi weer, maar nu hangt hij als een geknakte bloem op zijn stoel. ‘Ik heb zo’n pijn!’ fluistert hij . ‘Het wordt steeds erger. Ik houd het haast niet meer vol.’ Voor het eerst voert hij niet meer het hoogste woord, maar knikt hij dankbaar als we aanbieden voor hem te bidden. Voor het eerst zien we tranen nu hij zijn hart heeft opengesteld voor de woorden van God. Dat ene gebed, dat ene glas water. Wat een voorrecht dit te mogen blijven doen in Zijn naam. Arna van Deelen

Oudere info vanuit de kerken

Zaterdagavond 1 april 2023 zal gospelkoor The Witnesses uit Ermelo optreden in de Kruiskerk.

Zaterdagavond 1 april 2023 zal gospelkoor The Witnesses uit Ermelo optreden in de Kruiskerk.

Ze brengen "Messiah the Musical", een project van dirigent Tore W. Aas (Oslo Gospel Choir).

Het leven van Jezus, van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart, wordt in concertuitvoering verteld.

Aanvang 20.00u, entree €10,-

Alpha-cursus Nijkerk 20 september 23 in Paasbos

De plek waar je jezelf mag zijn. De plek waar je alles mag delen.

De plek waar je mag twijfelen. De plek waar je welkom bent.

De plek waar alle verhalen samenkomen. Dat is Alpha.

Schuif jij aan?

Heb jij, Net als Chayenne, vragen over het Christelijk geloof? Twijfel je of God wel bestaat? Of wil je graag een opfriscursus? Van harte welkom om eens te komen kijken of het wat voor u/jou is op de eerstvolgende startavond: 

20 september

18.30 uur

Paashuis Nijkerk

Goudenregenlaan 1

In verband met de maaltijd graag even aanmelden:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Iedereen is welkom bij Alpha

Alpha is de plek waar alle verhalen samenkomen aan tafel. In een serie bijeenkomsten ontdek je alles over het christelijk geloof. Dat doe je niet alleen – Alpha doe je altijd samen met anderen. En daar komen vaak weer nieuwe, mooie vriendschappen uit! Tijdens elke kleine groep krijg je uitgebreid de kans om je vragen te stellen, je meningen te delen en twijfels te uiten. Geen vraag of gedachte is te gek. Een keertje komen kijken? Schuif aan bij een eerste bijeenkomst en ontdek Alpha!

Inmiddels hebben ruim 325.000 mensen in Nederland een Alpha gevolgd, wereldwijd zijn dat er miljoenen. 92% van de Alpha-deelnemers gaf aan dat dat een positieve impact op hun geloof en leven. Iedere februari en september start er bij ons in de gemeente een Alpha (Youth). Iedereen is daar welkom. Dus heb je nog nooit een Alpha gevolgd? Dit is je kans! Een avond begint om 18.30 uur met een gezellige maaltijd, daarna is er een inspirerende inleiding waar je over doorpraat met andere deelnemers. 

 

Dodenherdenking 2023

NIJKERK - Op initiatief van het Overlegorgaan Kerken in Nijkerk vindt in de Grote Kerk een bezinningssamenkomst plaats op donderdag 4 mei 2023. De aanvang is 18.15 uur. Wie de samenkomst bezoekt, kan na afloop desgewenst aansluiten bij de stille tocht.

Oorlogsmonument Nijkerk

Livestream dodenherdenking Nijkerk

Welkom bij de CFSR

NIJKERK - Nog even en dan breekt er een nieuwe levensfase aan: de studententijd! Een prachtige tijd, waarin je een studie gaat doen die bij jou past en waarin je jezelf kan ontwikkelen. Een mooie aanvulling op het studentenleven vormt het lidmaatschap van een studentenvereniging. Wij nodigen je van harte uit om lid te worden van de CSFR.

De CSFR is een van de oudste christelijke studentenvereniging met disputen in alle grote studentensteden. Namelijk: grote studentensteden van Nederland: Johannes Calvijn (Delft), Sola Scriptura (Utrecht), Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. (Amsterdam), Ichthus (Rotterdam), Panoplia (Leiden), Dei Gratia (Wageningen), Yir’at ‘Adonay (Groningen), Emèt Qenee (Eindhoven/Tilburg) en Quo Vadis (Nijmegen). Haar doel is het samenbrengen van christelijke studenten en bestuderen van allerlei thema’s in het licht van de gereformeerde grondbeginselen.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer te weten komen over de CSFR? Neem dan deel aan de introductieweek van een van onze disputen! Ieder dispuut organiseert aan het eind van de zomervakantie een introductieweek waar je (nieuwe) leden ontmoet en erachter komt of de vereniging iets voor jou is. Meer informatie over de introductieweken van de CSFR vind je op onze website (www.csfr.nl) en onze Instagram (c.s.f.r.1951) Tot snel!

Op weg naar Pasen

NIJKERK - Met een aantal kerken verzorgen we ook dit jaar onze Nijkerkse Vespers in de Stille Week. Net als in de Gebedsweek vinden deze vespers telkens plaats in één van onze kerkgebouwen.

Op maandag 3 april 2023 bent u welkom in de Grote Kerk, op dinsdag 4 april in De Fontein en op woensdag 5 april in de Kruiskerk. Met elkaar willen we ons in een korte bijeenkomst voorbereiden op Goede Vrijdag en Pasen. We zingen liederen, er is ruimte voor bezinning en in een meditatie willen we verwoorden wat we mogen ontvangen in het lijden en sterven van onze Heiland en Verlosser, Die op Paasochtend onvergankelijk leven heeft geopenbaard.

De samenkomsten beginnen telkens om 19u. en duren een halfuur. Hopelijk maakt u hier ruimte voor en helpt dit u meer zicht te hebben op Hem, Die alles voor ons overhad. Hartelijk uitgenodigd voor alle samenkomsten.

Het thema voor alle samenkomsten is ‘Alles wat over Hem geschreven is …’

Mooi om zo samen op te trekken als Nijkerkse kerken! Hopelijk doet u ook mee!T.C. Verhoef

Joomla